San Francisco, Muir Woods, Sonoma och Napa Valley

Vår första organiserade utflykt togs dag (3!?). Vi hade bokat in en guidad tur till Muir Woods samt vindistrikten norr om Kalifornien. Våran tyska guide (men ja han pratade eng.) Roman, var helt galen, knäpp och så rolig, han gjorde verkligen resan och dagen jättelyckad och rolig. Det är ju helt sjukt vad några mil kan göra, SF svalt/kallt och molnigt, över Golden Gate och det blev sol och hur varmt som helst.
 
 
Som ni ser, dimmigt och molnigt så man ser inte ens Golden Gate.
Första stopp blev Muir Woods med sina enorma Seqoia träd, man kan inte riktigt fånga det man med ögat såg, men en häftig upplevelse, och det var verkligen fridfullt och lugnt till skillnad från alla stadsupplevelser vi haft på resan. Så här nedan följer 500 bilder på träd, dubbelhakor, trädkramare och skojare :)
 
 
 
 
Sådärja, nog med trädbilder, för vad växer på träd?? Jo vindruvor. Bland hisnande vyer åkte vi vidare norrut mot Sonoma och Napa Valley. Vi besökte vingårdarna Mayo, Madonna och Cline Cellars och fick prova goda viner samt ett stop i Sonoma Townsquare där vi åt på mysiga Sunflower Café.


Trötta, varma, svettiga och lite lulliga körde Roman hemmåt mot SF igen, men innan vi släpptes av så stannade han vid denna kända plats där man får en riktigt bra bild på Golden Gate och San Francisco. Det blåste som bara den, så man fick verkligen hålla i sig så man inte blåste bort..

 

Selfiepinnen blåste västan bort :)

San Francisco

Dag två vaknade jag med jetlag tidigt, så varför försöka tvinga sig sova, upp och hoppa.. bara det att det var bara jag som var redo för en ny dag ;) :)
Den här dagen hade Frank kollat upp ett frukostställe (bästa tipset för dig som ska resa, läs människors bloggar, ärliga men förvisso subjektiva åsikter, men det är iaf ingen köpt reklam eller liknande). Stället hette Vinyl och jag åt min allra första i livet Breakfast Burrito samt en drip drop coffee. De hade som en ställning med kaffefilter med kaffe i och sedan hällde de bara varmt vatten på så fick de stå och dripp droppa tills de var klart, lite speciellt. :)
Det kanske inte syns på bilden men kaffekoppen var gigantisk vilket vi hade roligt åt en stund.
 
Vinyl låg i närheten av The Haights som är och framförallt var de kända hippekvarteren i San Francisco med fower power, sommer of love 1967 osv.. Så vi tog en promenad och gick och kikade.
Mycket häftiga och förgglada hus passerade vi samt en stor park som jag nu glmt namnet på men som var känd för många band spelade här och var ett landmärke för hippiekulturen och den tiden.
 
Åkte bilen vidare till the Painted Ladies. När vi var små gick det ju en tvserie med Mary-Kate och Ashley Olsen, full house eller om det var house full på engelska och huset fullt på svenska tror jag. Introt var dessa typiska San Francicianska hus med San Fransciscos skyline/downtown i bakgrunden. Så där tog vi ett turiststopp och tog lite kort, synd bara att de renoverade ett utav dem.
 
Ner till centrum och shopping samt en mkt god lunch på "Super Duper Burger" med milkshake och garlic fries bl.a. och sedan middag på ett verkligen hål i väggen som var ett typiskt mexikanst ställe där jag testade empanadas för första gången som var ett slags köttfärspiroger, num num,
 
(Bilder i oordning)
 
 
 
 

San Francisco

En dag bestående av the 49 mile scenic drive. 
Då det var ohyggligt branta backar så valde vi att göra sightseeing med bil istället.
I SF så har de då denna väg där många ut av SF's seevärdheter finns.
Sagt och gjort.
 
Vi såg bl. a:
Lombard street - Världens krokigaste gata
Alcatraz 
Cablecars
Fishermans warf
Twin Peaks
Golden Gate
Clamchowder
Churro
Corndog
 
Många intryck och mycket att titta och fota denna dag.
Ni kanske ser hur molnigt och dimmigt det kan bli i SF ibland försvinner bron (ja den är med på överdrivet många fototn).
Roligast denna dag var när Frank för en sekunds ögonblick tittar bort och på samma sekund hur en fiskmås (som förövrigt är gigantiska här) hoppar på hans huvud, nuddar hans öra med vingen och själ hans corndog. Allt på en sekund, ingen fattade vad som hände först tills jag sa nej men vart är din korv. Chockade fick vi oss ett gott skratt.
 
 
 
 
 
 

San Francisco

Första intryck som består.
Efter vi äntligen kommit till vår lägenhet första kvällen efter vi landat gick vi ut för att lokalisera oss lite.
Ni vet när man gått och gått och gått så blir an tillslut sådär hungrig så man tar första bästa ställe som erbjuder mat, så blev det i vårt fall. På vägen mötte vi en brinnande bil, brandkåren samt en hel del hemlösa människor.
Går in på McDonalds i en vägkorsning och när vi väl satt oss ner för att äta märker vi den ena kufen efter den andra. Pundare, fyllon, hemlösa, tandlösa, svettiga,stinkande, smutsiga, ganstertyper... ja you name it. Vissa sov vid borden, och vissa var bara tyvärr drabbade av missär... låter verkligen hemskt när jag skriver det men det var verkligen så.. Så när vi nätt och jämt ätit upp våra burgade hade vi både tappat matlusten och mådde lite småilla.
 
På vägen hem så bestämde vi oss för att gå upp för de 6 st!!? backarna till lägenheten, och de går inte riktigt att fånga på bild som man gör med de egna ögat men det är SJUKT BRANTA, vi var helt slut när vi var hemma och undrade faktiskt lite granna vart vi egentligen hamnat.
 
 
 

San Francisco

Väl framme efter en många timmars lång resa skulle vi plocka ut vår hyrbil...
Ja självklart strulade det... vi hade gjort allt rätt, men tyvärr stog vår bil i San José... och vi var i Oakland/San Francisco. Vi fick en ny bil/annan bil tillslut, och vi tjejer tyckte det var helt okej, men killarna tyckte väl inte det var helt ok. Men vi hade betalat för en "större" bil och det är ju lite surt, men när man väl kommit fram så vill man ju bara börja sin resa.
Vi åkte över Oakland Bay Bridge och till San Francisco och vårt första boende på Rhode Island Street och brevid en kyrka som granne. Som vi ser bor vi lite på höjden
 

Bilderna i oordning, så ta det för vad det är :)

Roadtrip

Den 18 juli satte vi oss på ett plan till Oslo, väntade och sedan vidare till San Francisco.
Med Norweigan och deras Dreamliner åkte vi suveränt bra. 65% större rutor så man såg mkt mer, mörkläggningsrutor så man ser ut hela flygresan utan att dra upp eller ner gardiner och sedan en tvskärm i varje säte där du kan välja på massvis av olika filmer (som dessutom var förvånansvärt nya), serier, lyssna på musik, spela spel m.m. Du kan också handla med ditt kreditkort och beställa dricka, snacks etc i din stol likaså ladda din telefon. Helt sjukt! Bästa flygplanet jag åkt i hittills :)
 
 
Snyggt hårfäste va? HAHA

RSS 2.0