Dinner

 
 
En ensam lördag så fick jag komma över till mina fina föräldrar och bli bjuden på gottismiddag.
Plankstek och god efterrätt med mammas egna pecankolasås. Men jag hjälpte till och debuterade med hemmagjord bearnaissesås. Den blev jättebra! Men man får vispa som f*n så det kanske dröjer innan jag gör den igen. Men väldigt kul när det blir bra!

Mot Norrköping

 
Det blev en lång fredag för några veckor sedan.
Nyköping - Stockholm
Stockholm - Norrköping
Norrköping - Nyköping
Pjuh!
Men förhoppningsvis så är jag en praktikplats rikare! :)
Lite proviant på tåget, tackar!

Spännande

Jag kan se hur många som läser min blogg (och det är inte många men några :-) ) men nu kan jag tom se vilket klockslag det har tittats...
Eloge till den morgonpigge 05:00-aren.
:)
 

Gofika



Gött göttigöttgöttfika

Protein...



Amen tjena #aldrig vila.
Fick proteinpulver som ett prov i en tidning. Ni som känner mig vet kanske att jag är hyfsat okunnig.. Så säg mig vad ska jag göra med detta?
Dricka eller äta? Blanda med vad?


Torskrygg





5/5 toasters!
Lågtempererad torskrygg, bakad purjolök, svampsås och stekta skogschampinjoner.

Lagad av min darling, UNDERBART!

Thaibullar




Dagens Lina: Thaiköttbullar med jasminris, picklad purjolök och lime i salladsblad.
4/5 toasters.
Detta var väldigt gott må jag säga men jag gillar ju smaker som kokosmjölk, röd curry samt lime. Mums!

Södertälje


Bild från dagens pluggsession i S-tälje.
Vi har vart på VW och fått gjort en intervju med marknadskoordinatorn Therese och inköparen Eva. Jättekul och oerhört tacksamt att få komma dit! Efteråt satt vi och skrev ihop vad vi fått för information,s kickade lite mail och tog en selfie :) Det är vad vi kallar eget arbete.

Hur söt?!



Altså Saras mamma och pappas hund Jamila, så söt!!

I'm with twitter.

 
Har haft en tanke som säkert många (haha, ja mina typ 13 läsare) kanske tycker är töntigt. Men jag funderar på att börja skriva på engelska. Eller ja, kanske både svenska och engelska. För faktum är att jag går i skolan nu, men det var innan dess väldigt många år sedan jag studerade. Nu ska vi läsa buisness english och faktum är man blir ju inte bättre på engelska om man inte läser, skriver och pratar engelska. Så varför inte ge det ett försök? Men vi tar det from nu va ;) ?
 
Imorgon händer det spännande saker i skolan, förhoppningsvis. En barcamp (vet fortfarande inte riktigt vad det innebär, själva ordet altså). Men iallafall en tema med fokus på hållbar turism. Faktum är att ska kommande generationer ha möjlighet att åka på semester som vi gör så måste vi resenärer/turister och företagen/branschen titta på framtida möjligheter inom hållbarhet för turismbranschen. 
Allt vad gäller miljö, schyssta arbetsvillkor, att pengar går till lokalbefolkning så man kan fortsätta bedriva turismverksamhet m.m.
Bl.a. kommer föreläsare från Scandic, Fritidsresor, Jambo Tours m.fl.
Ska bli spännande att se vad dagen har att erbjuda, mer om det imorgon helt enkelt.
Till denna dag vill skolan att vi ska twittra och marknadsföra dagen så mycket som möjligt, så nu voila! Iäm with Twitter.

Babyshower








Överraskningsbabyshower för Sara (och J) som ska ha barn i februari!

Falafel Friday





Fredag, denna heliga måltid. Jag var hungrig och igentligen inte sugen på falafel. Men så började det tjatas, "ja tycker det är sååååå bra ide med liiiiiiiinas matkasse.... ohhh jaaaa" (ironi) så då blev jag sur hehe. Tog mig sedan i kragen och gjorde mina livs första falafel. Lite som en fredagstacomiddag, fast ändå inte. 
Falafel får 3,5 / 5 toasters.

Action



Det händer grejer på Annebergsgatan ...

Karibisk kyckling




1:a rätten ur min kasse, kanske inte ser så gott ut eftersom jag inte är någon matfotograf. :)
Här ser ni Karibisk Kyckling med sötpotatis&limestomp, passionssalsa och ingefärsyoughurt.
Denna rätten klassades som "tuff" och var väl ingetligen tuff för de är lite olika moment.
Receptet får 3,5 / 5 toasters!

Grill






När man är utomhus och gör saker, på sommarn badar i havet, vintern grillar korv, då känns det som säsongen på något vis blir lite längre. Det tycker jag om. Hela 3 ggr har jag hunnit vara ute innan jag började skolan igen. Jättemysigt! ( Några bilder stulna) ;)

Linas




Äntligen kom den julklapp jag var så nyfiken på, Linas Matkasse!
Så kul och spännande!

Sthlm







Vet inte om det syntes så fins på bilden men vi matchar så fint i våra blåa tröjor jag och M, haha nu fattas bara en husvagn lixom. Efter nyåret åkte jag M, Johan och Sara till Stockholm, bodde på hotell och åt god mat.
Vi checkade in på Elite Palace hotel som var fint/helt okej. Inget att klaga på, inget att hurra för. Ett rätt o slätt hotell hehe. När vi kom till stockholm letade vi runt efter lunch och "hamnde" på ett italienskt litet ställe där vi åt pizza, mkt god med chevre och kyckling. Mot hotellet och just på Elite hotellen så brukar det vara som så att de ligger tillsammans med en bishoparmsrestaurang/pub så vi satte oss där. Jag tog en Spanish Coffée, MKT GOD. Det är kaffe tillsammans med likör43 och grädde. Efter vi hade spelat gissa vem jag tänker på och skrattat en god stund blev det vila/göra sig iordning. På kvällen senare gick vi till STHLM Tapas och åt så vi storkna. Allt var supergott men blev dock väldigt besviken på att de inte hade sin fantastiskt goda kantarelltoast. Men både chevretoast och skagentoast vägde upp det hela tillsammans med deras goda sangria.
Sedan så la vi oss i Sara och Johans säng, lyssna på quizza tills Markus och Johan började brottas, haha, jag och Sara suckade och skrattade.

Nyårsafton

En mycket trevlig nyårsafton firades i Stenkulla hemma hos Fran och Åsa.
 

Nyårsafton

Nyårsafton startade med korvgrillning ute på nynäs.
Så vacker dag, helt själva. Vilket avslut på 2014.
 

Knasigt!

 
På långt håll tänkte jag oj vilka stora hundar, men det visade sig vara ett par som var ute och gick med sina hästar i kopplet precis som man skulle rastat vilken hund som helst. Dessutom så hade den ena en katt innanför jackan. Vart undrar du? Jo tystberga såklart.

31/12

Överraskning för födelsedagsbarnet! hihihi
 

Taco time

När vi hade tacoskväll här om veckan gjorde jag egen salsa, pico de gallo och tortillabröd :)
 
Grymmt gött!!

27 december

Favoritkillens födelsedag!
 
 
 

Annandagen

Korvgrillning vid stendörren och firande av min fina Mamma!
 

Juldagen

Vid ett fågeltorn!
 

Snyggaste vattnet!

 

Några bilder från julafton 2014

 

Lomelino

 
För någon vecka sedan så testade jag ett recept ur boken jag fick på julafton, ovan ser ni altså en brownie med cheescake och hallon uppepå. Innan den gräddades iofs, hehe. Mums!
 
 

RSS 2.0